طرز تهیه نان شیرمال ,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,نان شیرمال در منزل,طرز تهیه نان خانگی,نان شیرمال,نان شیرین,نان

طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,نان شیرمال در منزل,طرز تهیه نان خانگی,نان شیرمال,نان شیرین,نان
آماده سازی: 4 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 5 ساعت

مواد اولیه :

برای 6 نفر
نمک            1هشتم قاشق مرباخوری
کره                                     100گرم
آرد                         3لیوان سرخالی
شکر                              نصف لیوان
شیر                                    1لیوان
کشمش                          نصف لیوان
تخم مرغ                                 1عدد
مخمر           1قاشق غذاخوری (پودر)

طرز تهیه :

ابتدا مخمر را با 2 قاشق آب ولرم مخلوط کرده و بعد شکر را اضافه میکنیم و مخلوط کرده و 10 دقیقه آن را در جای گرم قرار میدهیم تا مخمر عمل بیاید.
درون ظرفی گود تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، مخمر آماده را مخلوط میکنیم. آرد را با نمک مخلوط کرده و حد اقل 3 مرتبه الک میکنم تا سبک شده و کمی هوا بخورد سپس آن را کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه میکنیم.

خمیر را که حالا لطیف و کمی چسبنده است مقداری ورز میدهیم البته بدون اضافه کردن آرد اضافی و بعد حد اقل 3ساعت داخل ظرف چرب شده ای قرار داده و روی آن را یک پارچه مرطوب نخی می اندازیم. ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.
برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و 20 دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ).

پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.

نکات:

1)میتوانید سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

2)خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد.

3)در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را 2 برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.

4)بهتر است داخل فر یک ظرف آب هم قرار دهید تا نان شما خوشمزه تر و پوک تر شود.

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه